22.10.2024

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Pazarcı, “Sosyal medya gazeteciliği yok etti”


  • 19.10.2024
KAYSERİ(1HA)— Sosyal medyanın gazetelere olan etkisi hakkında bilgiler veren Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emir Pazarcı, “Sosyal medya gazeteciliği yok etti. İki anlamda yok etti bir tiraj anlamında yok etti ikincisi de maalesef ahlaki olarak yozlaştırdı. Ben akşam gazetesinde milyon tirajı gördüm bugün 100 bin tiraja rastlayamazsınız şimdi satılan her gazete zarar. Gazeteler yok olmaz internet ortamında devam eder ama basılı gazeteler yok olmaya başladı ve yok oluyor. Gazetenin hazzı farklı ama artık biz bile gazeteleri sosyal medyadan ve internetten takip etmeye başladık” dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı stantların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.

Sosyal medyanın gazetelere olan etkisi hakkında bilgiler veren Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emir Pazarcı, “Sosyal medya gazeteciliği yok etti. İki anlamda yok etti bir tiraj anlamında yok etti ikincisi de maalesef ahlaki olarak yozlaştırdı. Ben akşam gazetesinde milyon tirajı gördüm bugün 100 bin tiraja rastlayamazsınız şimdi satılan her gazete zarar. Gazeteler yok olmaz internet ortamında devam eder ama basılı gazeteler yok olmaya başladı ve yok oluyor. Gazetenin hazzı farklı ama artık biz bile gazeteleri sosyal medyadan ve internetten takip etmeye başladık. Eskiden basının etik ilkeleri vardı ve yazılanlar doğru kabul edilirdi şimdi yazılanlar yalan mı doğru mu olduğu tartışılıyor. Ama artık herkes habere çok rahat ulaşıyor sosyal medyanın öyle de bir faydası var” şeklinde konuştu.