03.05.2024

Cumhuriyet Meydanında 23 Nisan töreni düzenlendi


  • 23.04.2024
-VİDEOLU HABER-
KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene İl Protokolü, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mesajı okundu.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, ERÜ Rektörü Fatih Altun, Kayseri Baro Başkanı Ali Köse, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Törende Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mesajı okundu ve mesajda şu ifadelere yer verildi: “Sevgili çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Bu bayram Türkiye büyük Millet Meclisinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde milli bağımsızlığımızı hiç unutmamamız ve sürekli sahip çıkmamız için sizlere emanet edildi. Geleceğimizin teminatı olan bu emaneti yüreğinizde gururla taşıyın sizlerin elinizi uzaklara umutla uzatmanız için geçmişte olduğu gibi şimdi de büyük bir ekiple çalışıyoruz. İstiyoruz ki yüzünüz hep gülsün iyilik ve güzellik içinde olun, gözleriniz de pes etmeyen aydınlık bakışı hep görelim, istiyoruz ki bu emanete sahip çıkma azim ve kararlılığınız hiç azalmasın. Güçlü ve mürettebat bir Türkiye için bu bakışınız bizim güvencemizdir. Sizler için attığımız her adım vatanımızı ve milletimizi sevmekle başlar ve sizler için çalıştığımız her gün bizler için ayrı bayramdır. İnanıyorum ki devralmakta olduğumuz binlerce yıllık tecrübeyle şekil almış kültürel mirası geleceğe uzanan bilimsel ve teknolojik kazanımlarınızla bir cepheye dönüştüreceksiniz, Türkiye yüzyılının ufkunda güvenle yürüyerek nice 23 Nisan’lar kutlacayacaksınız. Saygıdeğer milletim, kurtuluş mücadelesini yürüten ve nice kahramanlığı sinesinde saklayarak Cumhuriyeti kuran gazi meclisimizin 104.kuruluş yıldönümü ve bayramınızı kutluyorum. Meclisin açılmasıyla egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunu vurgulayan bu tarih Türk milletinin boyunduruk altına girmeyeceğini göstermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurulduğu 23 Nisan 1920’den bu yana nice zorluklara göğüs geren milletimizin timsali olarak adalet ve barışın güvencesidir. Kadim Türk milletinin binlerce yıllık tecrübesi ve kutlu mirası ile meclisimiz sadece ülkemiz için değil mağdur edilmiş tüm milletler içinde egemenliğin ve selametin teminatıdır. Bu yönde Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun kutuluyor. Sevgi dolu yürekleri ile milletimizin birlik ve beraberliğinin en saf yansıması olan çocuklarımızın nice bayramlar görmesini diliyorum.”