03.05.2024

KAYDEM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Erdem, “ERVA spor okullarında spor dışında değerler eğitimi de veriliyor”


  • 23.04.2024
KAYSERİ (1HA) —ERVA spor okullarında spor dışında adab-ı muaşeret, sosyal destek, sağlıklı yaşam ve tarih bilinci gibi derslerde olduğunu belirten KAYDEM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Erdem, “Gönüllü hocalarımız eğitimlerini veriyorlar. Değerler eğitimini İl Müftülüğümüzden uzman, manevi danışman ve vaiz arkadaşlar geliyorlar. Adab-ı muaşeret, eğitimlerine gönüllü öğretmenlerimiz geliyorlar. Sosyal destek eğitimine milli eğitimdeki AR-GE’den rehberlik araştırma hocalarımız geliyorlar. Tarih bilincine yine aynı şekilde okuldan milli eğitimden öğretmenlerimiz geliyorlar. Sağlıklı beslenme ve yaşam eğitimine de İl Sağlık’tan hocalarımız gelerek belirli konularda gençlerimizi şuurlandırıyorlar. En son ekolojik okur-yazarlıkla alakalı İl Tarımdan arkadaşlar geldi su israfı ve tabiatı tanıma, doğayı tanıma, doğru okuma alanlarında uzman arkadaşlar gönüllü olarak bu eğitimleri veriyorlar” dedi.

KAYDEM Yönetim Kurulu üyesi Ali Osman Erdem ve KAYDEM Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Balaban Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Geleceğe Mektuplar’ programına katılarak moderatör Ahmet Avanlıer’in sorularını yanıtladı.

ERVA okullarında spor dışında adab-ı muaşeret, sosyal destek, sağlıklı yaşam ve tarih bilinci gibi derslerde olduğunu belirten KAYDEM Yönetim Kurulu üyesi Ali Osman Erdem, “Bizim sporlarımız okul dışında hafta içi saat 15.00 ile 19.00 aralığında hafta sonlarında 10:00’dan, 18:00’ya şeklinde eğitimlerimiz oluyor. Buradaki spor okullarındaki eğitim yani buradaki eğitimimiz, gönüllü hocalarımız yani hafta sonu ben yoruldum deniyor. Hepsi giderek eğitimlerini veriyorlar. Değerler eğitimini İl Müftülüğümüzden uzman, manevi danışman ve vaiz arkadaşlar geliyorlar. Adab-ı muaşeret, nezaket eğitimlerine gönüllü öğretmenlerimiz geliyorlar. Sosyal destek eğitimine milli eğitimdeki AR-GE’den rehberlik araştırma hocalarımız geliyorlar. Tarih bilincine yine aynı şekilde okuldan milli eğitimden öğretmenlerimiz geliyorlar. Sağlıklı yaşam günümüzde çok önemli GDO’lu ve paket gıda çocuklarımızı etkiliyor. Sağlıklı beslenme ve yaşam eğitimine de İl Sağlık’tan hocalarımız gelerek belirli konularda gençlerimizi şuurlandırıyorlar. En son ekolojik okur-yazarlıkla alakalı İl Tarımdan arkadaşlar geldi su israfı ve tabiatı tanıma, doğayı tanıma, doğru okuma alanlarında uzman arkadaşlar gönüllü olarak bu eğitimleri veriyorlar” ifadelerini kullandı.