21.12.2024

Milletvekili Özsoy, “2025 yılının sonuna doğru yeni alanlar sulamaya açılacak”


  • 03.10.2024
KAYSERİ (1HA) - AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Kayseri’de tarıma verilen önemden bahsederek sulama tesislerinin tasarruf tedbirlerine dahil olmadığını belirtti. Özsoy, “Sulama tesisleri Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla Tarım Orman Bakanlığımızın tasarruf tedbirlerine dahil değil. Bu bizim için oldukça önemli ve son hızla çalışmalar devam ediyor, ödenek problemi yok. Yapılan sulama tesisleri tamamen basınçlı sulama; su tasarrufu var. 2025 yılının ortalarından sonra 2027 yılının sonuna kadar Kayserimizde binlerce dönüm arazi sulu tarıma açılacak” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Kayseradar, Ankaradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına katılarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.
Özsoy, kırsalda yaşayan vatandaşların gelirlerini artırabilmek için kuru tarımdan sulu tarıma geçilmesi gerektiğini ifade ederek, “Şu anda hem Develi-Yeşilhisar-Yahyalı ovasında hem de Pınarbaşı Bahçelik Barajının sulama sahasında DSİ tarafından yapılmış onlarca ihale var ve hepsi hızlı şekilde devam ediyor. Sulama tesisleri Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla Tarım Orman Bakanlığımızın tasarruf tedbirlerine dahil değil. Bu bizim için oldukça önemli ve son hızla çalışmalar devam ediyor, ödenek problemi yok. Tarıma ne kadar önem vermemiz gerektiği pandemi ile beraber ortaya çıktı. Kırsalda yaşayan insanlarımızın gelirlerini artırabilmemiz için kuru tarımdan sulu tarıma geçmemiz lazım. Hem Yeşilhisar, Yahyalı, Develi’de hem de Pınarbaşı Bahçelik Barajı sulamasından dolayı Bünyan-Sarıoğlan-Tomarza’daki sulanamayan arazilerimiz sulanacak. 2025 yılının sonuna doğru yeni alanlar sulamaya açılacak. Yapılan sulama tesisleri tamamen basınçlı sulama; su tasarrufu var. 2025 yılının ortalarından sonra 2027 yılının sonuna kadar Kayserimizde binlerce dönüm arazi sulu tarıma açılacak. Kayserimiz sanayi, ticaret, kültür ve turizmin yanında bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu daha iyi görecek” diye konuştu.

Kayseri’de 4-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Gastronomi Günleri hakkında da konuşan Özsoy, “Mecliste konuşma alabilirsem gastronomi günleri ile ilgili konuşma yapacağım. Sucuğun, pastırmanın ve yağlamanın başkenti diye başlıyorum; Kayserimizin hakikaten mutfağı çok zengin. 11 ünlü şef gelecek ve ziyarete gelecek vatandaşlarımıza hem seminer verecekler hem yemek tarifleri gösterecek. Özellikle Kayserimizin gastronomide tanıtımı için çok iyi olacak” şeklinde konuştu.