03.05.2024

Müdür Karaköse, “Çocuklarımızı doğru ve faydalı ufuklara yönlendirmek en temel görevlerimizden birisi olmalıdır”


  • 23.04.2024
-VİDEOLU VE FOTOĞRAFLI HABER-
KAYSERİ (1HA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Osman Ulubaş Melikgazi Ortaokulu’nda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, “Değerli öğretmenlerimiz, çok kıymetli velilerimiz, işte geleceğimizin teminatı olan bu kıymetli çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, onları doğru ve faydalı ufuklara yönlendirmek, en temel görevlerimizden birisi olmalıdır. Her şeyden önce en değerli varlıklarımız olan bu milletin en önemli kıymetini iyi insan olarak yetiştirmek, onları sevgiyle, onları sevgiyle büyütmek bizim için çok önemlidir” dedi.
Kutlamalara, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Atanır Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Program kapsamında çocuklar tarafından çeşitli gösteriler yapıldı.
Vali Gökmen Çiçek yaptığı açıklamada, “Mustafa Kemal Atatürk dünyada ilk ve tek olarak çocuklar armağan ettiği bu bayram, adına ve manasına yakışır bir şekilde Kayseri’de kutlanıyor. Çocuklarımız gerçekten çok coşkulu bir şekilde kutladılar. Öğretmenlerimize, ailelere çok teşekkür ediyorum. Kayseri huzurun, güzelliğin şehridir, bu huzurun şehrinde bayramlar bir farklı oluyor” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz 104 yıldır milletini temsil etmeye ve milletin seçtiği vekilleriyle demokrasinin, cumhuriyetin ve tam bağımsızlığın en değerli eseri olarak tüm heybetiyle, başkentimiz Ankara'da var olmaya devam etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasında öncü olarak tüm milletine bağımsızlığın, demokrasinin ve cumhuriyetin yol gösterici meşalesini yakmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ezelden beri Türk milletini vatan topraklarından atmak için her türlü yola başvuran, içteki ve dıştaki düşmanlara karşı en güzel mücadeleyi vermiş, tüm milleti temsil edebilecek kişilerin bir meclis çatısı altında toplanarak tek yürek, tek nefes olup düşmanın emellerine bir yumruk gibi inilebileceğini göstermiş ve bu meclisin kurulmasını sağlamıştır. Dahası böylesine anlamlı bir hareketin gününü de başta kendi milletinin çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye etme inceliğini, hassasiyetini ve özverişini göstermiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı böylesine maneviyatı yüksek, böylesine kıymetli bir bayramımızdır. Böyle anlamlı bir günün çocuklara bayram olarak hediye edilerek aslında biz milletine şu mesajı vermek istenmiştir; Çocuklar bir millet için en önemli hazinedir. Tüm çocuklarımız doğumundan itibaren bu şanlı milletin bir ferdidir ve bu milletin şan ve şerefini koruyacak, Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine erişmesini sağlayacak, geleceği inşa edecek, şekillendirecek yegane kıymetlerimizdir. Değerli öğretmenlerimiz, çok kıymetli velilerimiz, işte geleceğimizin teminatı olan bu kıymetli çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, onları doğru ve faydalı ufuklara yönlendirmek, en temel görevlerimizden birisi olmalıdır. Her şeyden önce en değerli varlıklarımız olan bu milletin en önemli kıymetini iyi insan olarak yetiştirmek, onları sevgiyle, onları sevgiyle büyütmek bizim için çok önemlidir” diye konuştu.