22.10.2024

Op. Dr. Tekden, "İnsan ne kadar fazla kitap okursa ufku o kadar genişler”


  • 19.10.2024
KAYSERİ (1HA) – Kitap okumanın ufku genişlettiğini dile getiren Araştırmacı Yazar Operatör Doktor Kemal Tekden ,"Çok iyi kitap okumak insanın ufkunu genişletir. İnsan ne kadar fazla kitap okursa ufku o kadar genişler,"dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı stantların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.

Fuarda yer alan Araştırmacı Yazar Operatör Doktor Kemal Tekden fuarın güzel geçtiğini dile getirdi. Tekden, “Fuardan çok memnun kaldım. İnsanların bu kadar fuara kitaba ilgi göstermesi gerçekten takdir edilmesi gerekiyor. Fuarı organize eden arkadaşları tebrik ediyorum. Bir zamanlar ben de ortaokul yıllarımda dört cilt Türk tarihi kitabı alacaktım. Kitabı almak için dört hafta çalışmıştım. İki türlü baktığımızda okuyan ve okumayan kitleyi de görüyoruz. Oyunlarla sosyal medyayla vakit geçiren çok gencimiz var. Ama okuyan yoğun bir kitle de var. benim üç tane kitabım var bilinmeyen yönleriyle insan nedir bütün olarak insana bakış ikinci kitabım yerüstü hazinelerimiz çocuklarımıza anlatıyorum onların hikayesini anlatıyorum. Üçüncüsü de sahne senin ismiyle gençlere girişimcilik hikayesi ile yazdığım kitaptır. Çok iyi kitap okumak insanın ufkunu genişletir. İnsan ne kadar fazla kitap okursa ufku o kadar genişler. Zararlı kitapları ayırt etmek şartıyla. Ben buradan bütün gençlerimizi sevdiğimi söylemek istiyorum. Onların ben bozulduğuna asla inanmıyorum. Ama bu hayata biraz dikkat göstermeleri lazım çünkü milletimizi bozmak çıkarmak için uğraşıyorlar ona dikkat etmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.