22.10.2024

Tarihçi Yazar Taşağıl, "Özellikle de gençlerin fuara ilgi göstermesi çok kıymetlidir”


  • 19.10.2024
KAYSERİ (1HA) – Fuara genç kesimin katılımlarından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Tarihçi-Yazar Ahmet Taşağıl,"Fuarın yapılması insanların kültüre olan ilgilerini gösteriyor. Özellikle de gençlerin ilgi göstermesi çok kıymetlidir ve bundan dolayı gurur duydum,"dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı stantların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.

Fuarda yer alan Tarihçi-Yazar Ahmet Taşağıl Türk Gençliği'nin dünyayı anlama bakımın yeterli olduğunu dile getirdi. Taşağıl, “Kayseri’ye defalarca kez geldim. Kayseri benim şehircilik anlamında sevdiğim şehirdir.Kayseri’de tarihe olan ilgimde çok fazladır. Fuara olan ilgi çok fazla. fuarın yapılması insanların kültüre olan ilgilerini gösteriyor. Özellikle de gençlerin ilgi göstermesi çok kıymetlidir ve bundan dolayı gurur duydum. Dünyada değişiyor ve bizimde değişimlerden geri kalmamamız gerekiyor. Milli değerlerimizi kültürümüzü toplumsal yapımızı kaybetmeden gelecek nesillere doğru yürümemiz lazım. Ben 5000 yıllık bilinen Türk tarihinde Türk Milleti'nin bugünki kalabalık olan nüfusuna ulaşamamıştır. Bugün nüfusa ulaştığı gibi eğitimli bilimli ve dünyayı anlayan toplum haline geldik bu açıdan gayet güzel. Ama maalesef küreselleşme adına batı değerleri gençliğimizi değiştirebiliyor ve buna karşı duramayabiliyoruz. Ben bardağın dolu tarafından bakarak gerçekten de Türk Gençliği'nin dünyayı anlama bakımından yeterli olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin kıymetini bilmeliyiz geçtiğimiz yıl eve kapanmalar gençlerin psikolojisinde etki bıraktı.Şimdi yeniden eski kalıbına getirmek gerekiyor. Tarihe olan ilgi de eskiye göre daha fazla ama burada önemli olan doğru bilgileri gençlere aktarmaktır” şeklinde konuştu.