22.10.2024

Vali Çiçek, “Halkımız kültür ve sanata değer veriyor bunu görüyoruz“


  • 20.10.2024
KAYSERİ(1HA)- Kültür ve sanat etkinliklerinin daha fazla artırılması gerektiğini ve Kayserili vatandaşların Kültür ve Sanata ilgisinin yoğun olduğunu söyleyen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Bizim halkımız gerçekten kültür ve sanata değer veriyor bunu görüyoruz. Çünkü kültür ve sanatla yaptığımız hiçbir organizasyonun boş kalmadığını ben bizzat gördüm” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına katılarak Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.

Kültür ve sanat etkinliklerine vatandaşlar tarafından ilginin yoğun olduğunu ancak yapılan etkinlikler için duyuruların yeterli olmadığını ifade eden Vali Gökmen Çiçek, “Bizim halkımız gerçekten kültür ve sanata değer veriyor bunu görüyoruz. Çünkü kültür ve sanatla yaptığımız hiçbir organizasyonun boş kalmadığını ben bizzat gördüm. Bugün Kitap Fuarımız 1 milyondan fazla ziyaretçi alıyor diyorsak aslında bu şehrin verdiği bir değeri gösteriyor. Az önce konuşma esnasında masa tiyatro biletleri gördüm. KayseRadar’ın organize ettiği bir tiyatro olacak. Muhteşem bir şey. Aslında kültürle ve sanatla ilgili bir şey yaptığımızda alıcısı var. Biz idarecilerin şöyle bir bahanesi olamaz. Biz yapıyoruz ama kimse gelmiyor. Biz yaptığımız ve duyurduğumuz zaman akın akın insanlar geliyor. Memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Kayseri Kitap Fuarı’nı gezerken herkes mutlu. Yayın evleri mutlu, öğrenciler mutlu. İnanır mısınız tüm ilçelerden akın akın gençler geliyor bu durum Kayseri için çok gurur verici. O kadar sponsor var ki kitap biletleri hediye eden, fişler hediye edenler. Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, İş insanlarımız herkes sahip çıkıyor. Ailelerde aynı zamanda çok heyecanlı. Geçen söylediğim gibi İlber Ortaylı gençlerimizle karşı karşıya geliyor tıklım tıklım doluyor taşıyor. Gençlerimiz bir araya gelme imkanına eriştiği zaman hak ettiği ilgiyi gösteriyorlar. Bizler sanırım biraz duyurmada problem yaşıyoruz. Özellikle Kayseri’de geldiğimden beri duyduğum bir cümle var ‘Makarri Ulema’. Kültür şehri, kadim şehir. Bunu şehrin sokaklarında hissediyorum gerçekten. Kayseri Lisesi’nin önünden geçerken veya tarihi eserlerin önünden geçerken. Bizler sanki birazcık daha kültürel organizasyonları arttırmamız gerekiyor ve daha fazla duyurmamız gerekiyor. Çok fazla sitemle karşılaştığımız oluyor örneğin bir organizasyon yapıyoruz vatandaş gelip sayın valim siz yapmışsınız ama biz duymadık. Bütün sosyal medya mecralarını kullanarak ve bizlerde öncesinde anonsları iyi yaparak duyuruyu fazlalaştırmamız gerekiyor. Bu şehirde kültür ve sanata meraklı fazla kitle var “şeklinde konuştu.