22.10.2024

Yazar Adıyaman, "Madde bağımlılığı ve bağımlılıklar üzerine önleyici faaliyetlerde bulunuyorum”


  • 20.10.2024
KAYSERİ (1HA) – Madde bağımlılığı ve bağımlılıklar üzerine önleyici faaliyetlerde bulunduğunu dile getiren Eğitimci- Yazar Yaşar Adıyaman, "Benim asıl alanım madde bağımlılığı ve bağımlılıklar üzerine önleyici faaliyetlerde bulunmaktır. Bununla ilgili yaklaşık üç yüze yakın seminer verdim" dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı stantların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.

Fuarda yer alan Eğitimci- Yazar Yaşar Adıyaman iyi anneler yetiştirildiğinde başarıya ulaşılabileceğini dile getirdi. Adıyaman, “Yorucu bi süreç oldu ama bizim için güzel geçti. Bu tarz etkinlikleri seviyoruz. Çünkü amacımız insan yetiştirmek. Fuarların amacı da bu zaten. İnsana ve kitaplara yatırım yapıyoruz. Benim asıl alanım madde bağımlılığı ve bağımlılıklar üzerine önleyici faaliyetlerde bulunmaktır. Bununla ilgili yaklaşık üç yüze yakın seminer verdim. Amacım ülkem için faydalı olabilmektir. Her ne kadar bugün dünya üzerinde savaş görsekte bundan sonra ki savaşlar kağıt üzerinde olacaktır. Bu süreçte de insan zehirleyecekler. Bunun içinde yapmış oldukları madde ve bağımlılığı üzerine olacaktır. Bizde bu alanda mücadele edeceğiz. Bir sözümüz var belki kötülükleri yok edemiyoruz ama iyilikleri çoğaltalım. Yaklaşık on sekiz tane kitabım var. Şiir yazarak başladım ve sonrasında halka hitap ettiğimi fark ettim. Son kitabımda çocukları eğlendirecek ve onlara hitap eden yazılar yazıyorum. İnsan birbirine benzeyen varlıklardır. Bizde kötülüğün yanına iyiliği koyarak kötülüğü uzaklaştırmaya çalışıyoruz. İnsanı da çekirdek aileden anneden ele alıyoruz. Eğer biz anneleri iyi yetiştirebilirsek bu konuda başarıya ulaşabileceğiz. Ben her zaman diyorum ki bilgi bu çağda önemli değil çünkü biz bilgiye çok rahat ulaşabiliyoruz. Ama bizlerin bilinçli bilgiye ihtiyaç var” şeklinde konuştu