22.10.2024

Yazar Bulut, "Diksiyon eğitimi sesi cilalar”


  • 20.10.2024
KAYSERİ (1HA) – Diksiyon eğitiminin önemli olduğunu ve ses tonunu cilaladığını dile getiren Yazar Murat Bulut, "Diksiyon eğitimi sesi cilalar. Ses rengini cilaladığı için o ses kulağa kötü gelmez" dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı stantların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.

Fuarda yer alan Yazar Murat Bulut diksiyon eğitiminin önemini dile getirdi. Bulut, “Ulusal kanallarda uzun yıllar spikerlik yaptım. Yirmi iki yıldır akademisyenlik yapıyorum. Güzel konuşma sanatı neden güzel konuşamıyoruz kitabımı yazdım. Güzel konuşamama sebebimiz yaygın yanlışlardır. Sözcükleri telaffuz ederken sözcükleri tam olarak ağızdan çıkartamıyoruz. Telaffuzlar da ses değişimi yapıyoruz. Diksiyon kurallarını tam olarak uygulayamadığımız zaman diksiyon sesi kulağa hoş gelmez yada yöresel ağız çok fazla ön plana çıkar. Diksiyon eğitimi sesi cilalar. Ses rengini cilaladığı için o ses kulağa kötü gelmez. Diksiyon eğitimi önemlidir ve herkes almalı” şeklinde konuştu.