22.10.2024

Yazar Gökdemir, “ Beynin sol tarafını çalıştırmak için en etkili yöntem kitap okumaktır”


  • 19.10.2024
KAYSERİ(1HA)— Ekrana maruz kalmanın beynimize verdiği zarardan söz eden Yazar Bilal Sami Gökdemir, “Ekran da resimlendirme, şekillendirme işlevi görünce beynin sol tarafı afallıyor ve beynin sol tarafı çalışma ihtiyacı hissetmiyor çalışmayınca da zekada gerilikler başlıyor. Beynin sol tarafını çalıştırmak için en etkili yöntem kitap okumak, bulmaca çözmek ve matematik problemler çözmektir” dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı stantların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.

Ekrana maruz kalmanın beynimize verdiği zarardan söz eden Yazar Bilal Sami Gökdemir, “Her sene gelmeyi iple çektiğimiz bir Fuardayız. Kayseri Kitap Fuarında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kayseri Kitap Fuarı Türkiye’de örnek olarak gösterebildiğimiz fuarlardan bir tanesi. Bilim adamları diyorlar ki 1 saat televizyon izlemenin verdiği zararı biz 7 saat bulmaca çözerek kapatabiliyoruz. Çok fazla ekrana maruz kalıyoruz peki ekranlar neden beyne zarar veriyor çünkü beyin iki lobdan oluşuyor beynin sağ lobu okuma, analiz etme görevi görüyor sol lobu da resimlendirme işlevi görüyor. Ekran da resimlendirme, şekillendirme işlevi görünce beynin sol tarafı afallıyor ve beynin sol tarafı çalışma ihtiyacı hissetmiyor çalışmayınca da zekada gerilikler başlıyor. Beynin sol tarafını çalıştırmak için en etkili yöntem kitap okumak, bulmaca çözmek ve matematik problemler çözmektir” şeklinde konuştu.