22.10.2024

Yazar Kesikoğlu, "Büyülü gerçeklik ve fantastik kitapları yazmayı seviyorum”


  • 19.10.2024
KAYSERİ (1HA) – Büyülü gerçeklik ve fantastik kitapları yazmayı sevdiğini söylen Yazar Elif Canıbek Kesikoğlu , "On sekiz yaş ve üzerine daha çok hitap eden küçük hikayeler yazıyorum diyebiliriz. Ben daha çok büyülü gerçeklik ve fantastik yazmayı seviyorum" dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı stantların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.

Fuarda yer alan Yazar Elif Canıbek Kesikoğlu kitaplara her zaman ilgisi olduğunu fakat yazar olmak istediğini geç farkettiğini dile getirdi. Kesikoğlu, “Kayseri'de yaşıyorum ve yazarlık yapıyorum. Daha çok yetişkin kitapları yazıyorum. İlk gençlik kitabı olarak Denge ve Asa kitabı seri halinde çıktı. Hem ilk kitap olması hemde gençler için benim ilk kitabım olması benim için ilkleri barındırıyor .Daha önce dergilerde gençlik öykülerim yayınlandı. Kitaplarımı yazarken çok karışık duygular yaşadım. Hem ilk kitaplarım, hem de ilk dergilerim olduğu için çok yoğun duygular yaşadım. Okurlarla tanışmak ve onlardan geri dönüş almak yazmak için daha çok şevk veriyor. Yazma serüvenimi bereketli hale getiriyor. Kitaplar hep hayatımda vardı ama yazmayı geç keşfettim. Başta küçük hikayelerle başlayıp sonra yetişkin öyküsüne evrildi. On sekiz yaş ve üzerine daha çok hitap eden küçük hikayeler diyebiliriz. Ben daha çok büyülü gerçeklik ve fantastik yazmayı seviyorum. Kayseri'de fuara ilgi çok fazla ve güzel .Edebiyat yazarları anlamında da geniş çerçeve sunuyor ama ben daha geniş bi çerçeve bekliyorum” şeklinde konuştu.