22.10.2024

Yazar Nur, "Kayseri’nin okuma oranı çok yüksek ”


  • 19.10.2024
KAYSERİ (1HA) – Kayseri'de kitap okuma oranının çok yüksek olduğunu söyleyen Yazar Büşra Nur, "Kayseri’nin okuma oranı çok yüksek her yıl fuar çok aktif bir şekilde gerçekleşiyor çok güzel ve konforlu zamanlar geçiriyoruz yazmayı seviyorum,"dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı stantların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.

Fuarda yer alan Yazar Büşra Nur denizi çok sevdiğini ve kitaplarında yer verdiğini dile getirdi. Nur, “Çok küçük yaşta öğretmenimin yönlendirmesi ile başladım. On üç yaşlarında Wattpad isimli sosyal medya platformu ile tanışmamla yazarlık hayatım başladı. Bu durumu sistematik bir şekilde devam ettirdim. Kitap okuyarak başladığım yolculukla artık yazmaya ve yazdıklarımı paylaşmaya başladım. Oradan da belli bir kitleye ulaşmaya başladıktan sonra yayınevlerinin de dikkatini çekti. İlk kitabım Düş Gemisi'ni 2022 yılında yayınladım. Son kitabımda ölüm portresi oldu. Kayseri’nin okuma oranı çok yüksek her yıl fuar çok aktif bir şekilde gerçekleşiyor. Çok güzel ve konforlu zamanlar geçiriyoruz yazmayı seviyorum deniz kenarlarına bayılıyorum. kitaplarımın kapaklarında da devamlı deniz unsuru vardır Düş Gemisi daha çok çocuklara hitap eden kitabımdır. Kırk Beşinci Durak isimli kitabımı daha yetişkinlere özel yazdım. Ölüm portresi kitabımda daha çok platonik aşk üzerinedir” şeklinde konuştu.