22.10.2024

Yazar Tıraş , "Yazmak beni güçlendiriyor ”


  • 19.10.2024
KAYSERİ (1HA) – Kitap yazmanın kendisini güçlendirdiğini dile getiren Yazar Akkız Tıraş Doktor ,"Şu zamana kadar insanlardan güzel yorumlar aldım. Birinci ve üçüncü kitabım çok tutuldu. Yazmak beni güçlendiriyor,"dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı stantların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.

Fuarda yer alan Yazar Akkız Tıraş ilk kitabında kendi hayatından örnek verdiğini ve bebekken hemşireler tarafından düşürüldüğü ve omiriliğinin zedelenmesi sonucunda bedensel engelli kaldığını dile getirdi. Tıraş, “Fuar benim için çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Farklı insanlar tanıyoruz. Birinci kitabımı kendi hayatımdan örneklendirerek yazmıştım. İkinci kitabım dünyadan Uzak bu kitabımı motivasyon üzerine yazmıştım. Üçüncü kitabım da çocuklara mavi adalarda yolculuk. Çocukluktan beri edebiyatla ilgileniyordum. Ben de Pandemi döneminde yazdıklarımı bir kitaba dönüştürmek istedim. Şu zamana kadar insanlardan güzel yorumlar aldım. Birinci ve üçüncü kitabım çok tutuldu. Yazmak beni güçlendiriyor. Genç bir yazar olmanın zorlukları bilgilerimizi dikkate almıyorlar nasıl yazdın gibi sorular alıyorum. Bu şekilde insanlar tarafından genç olduğumuz için ilgi çekmiyor. Aslında yazdıklarımız daha güzel okunur ve iyi yerlere ulaşırsa daha güzel olacağını düşünüyorum. Gençlere şu şekilde tavsiye verebilirim. Hayallerinin peşinden her zaman gitmeliler ve geleceğe umutlu bakarsak kalemimiz daim olur. Şu an üç tane kitabım var birincisini kendi hayatımdan örneklendirirmiştim. Anne karnında sağlıklı bir bebek olarak doğduğumda hemşireler düşürdü.Düşürdükleri için de omuriliğimiz zedelendi ve felç kaldım. Aileme beni düşürdüklerini söylemediler. Tedavi göremediğim için de bu şekilde kaldım. Hayatımı nasıl devam ettiriyorum neler yaşadım bu konulara yer verdim. İkinci kitabımda ise arkadaşlarımı hayattan bıkmış pes etmişlerdi ve ben de onların düşüncelerini örnek alarak kaleme aldım. Üçüncü kitabım da çocuk kitabıdır. Çalıştığım yerden dolayı sürekli çocuklar geliyor. Onları ilham alarak çocuk kitabımı yazdım. Ben kitaplarımı gündüz yazamıyorum ve elime kalemi bile alamıyorum. Geceleri daha çok ilham geliyor. Bir insanı gördüğümde ve ondan bir şey çıkarttığım zaman onu hemen not alıyorum. Kitap yazarken ben aileme bile söylemedim. Ailem her zaman destekçimdi ama onlara bile söylemek istemedim. Çünkü son noktayı koymayı bekledim. Öğrendikten sonra ailemin tepkileri çok güzel oldu” şeklinde konuştu.