22.10.2024

Yazar Toy, “Yeni bilim insanları yetiştiriyorum”


  • 19.10.2024
KAYSERİ (1HA) – Spora ve bilime yönelik kitaplar yazdığını ve amacının yeni bilim insanları yetiştirmek olduğunu dile getiren Yazar Hüseyin Toy, "Spora yönlendirmek için spor kitapları yazdım. İçerik olarak büyük isimlerin hayat zorluklarını ve hikayelerini anlattım. Öncelikle bilim kitaplarımızı çıkartmıştım "Dört Element" okuyucular çokta memnun kalmıştı. Dediğim gibi yeni bilim insanları yetiştiriyorum” dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı standların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.
Fuarda yer alan Yazar Hüseyin Toy fuarın güzel geçtiğini ve Kayseri insanının misafirperver olduğunu söyledi. Toy, “Kayseri sanatta, bilimde, sporda ve kültürde çok fazla ilerledi. Özellikle fuarlarıyla kendini öne çıkaran bi şehrimizdir. Bende yıllardır kitap fuarı vesilesiyle Kayseri'ye geliyorum. Kayseri insanının ne kadar misafirperver olduğunuda biliyorum. O yüzden her fırsatta geliyorum. Tubitak'tan yazarlık eğitimi aldım. Bilime yönlendirmek istediğimiz gençlerimiz vardı. Yeni Aziz Sancarlar, yeni Ali kuşçular yetiştirmemiz gerektiğine inandım bu vesileyle Tubitak kurumundan yazarlık eğitimi aldım. Hemen ardından bilim ve spora yönelik çalışmalar yaptık. Spora yönelik çok yetenekli çocuklarımız var ve iyi bi jenerasyon yakaladık. Spora yönlendirmek için spor kitapları yazdım. İçerik olarak büyük isimlerin hayat zorluklarını ve hikayelerini anlattım. Öncelikle bilim kitaplarımızı çıkartmıştım "Dört Element" okuyucular çokta memnun kalmıştı. Dediğim gibi yeni bilim insanları yetiştiriyorum. Çocuklar için gelecekte çok ihtiyacımız olacağını bilmeleri için suyun önemini, toprağın kıymetini, havanın önemini, ateşin keşfini hayatımızda neleri değiştirdi. Doğayı oluşturan dört elementle ilgili popüler kültür kitapları yazdım” diye konuştu.