22.10.2024

Yazar Yanık, "Okuyan insan daha iyi konuşur”


  • 20.10.2024
KAYSERİ (1HA) – Kitap okuyan insanların daha iyi konuştuğunu dile getiren Yazar Kaan Murat Yanık, "Okuyan bi insan daha iyi konuşur. İnsanlarla daha iyi iletişim kurabilirler" dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı stantların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.

Fuarda yer alan Yazar Kaan Murat Yanık fuarın güzel geçtiğini dile getirdi. Bulut, “Lisede özellikle edebiyat öğretmenlerimizin bizlerin önüne koyduğu Türk Klasikleri ilham verdi. Bu kitapların aslında farklı yönlerini düşündüm ve kafamda kurgulamaya başlamıştım. Dekor değişse karakterler değişse nasıl bi sonuç ortaya çıkar diye düşünmeye başlayarak ilk adımları attım. Öncelikle hoşlandığınız bir konuyu seçmeniz gerekiyor içinde mutlu olabileceğiniz zamanı seçmeniz gerekiyor. İşin sonunda insan okumak istediği romanı yazmalıdır. Karakterlerin yerine kendisini koyuyor. Okuyan bi insan daha iyi konuşur. İnsanlarla daha iyi iletişim kurabilirler. Okurken karakterlerin yerine kendilerini koydukları için daha çok empati kurarlar. Duygularını daha iyi kontrol altına alırlar. Sosyal medya doğru kullanıldığı zaman faydalıdır .Ama ben Türkiye'de doğru kullanılmadığını düşünüyorum. Özellikle gösteri dünyası olarak da tabir edilebilir. Kayseri Kitap Fuarı güzeldi burada okuyucularımla buluştum. Yazarların bir araya gelmesi çok kıymetliydi” şeklinde konuştu.