19.09.2024

23-29 Eylül’de Ahilik Haftası kutlamaları yapılacak


  • 19.09.2024
KAYSERİ (1HA)- Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Ahilik Haftası sebebiyle 23-29 Eylül tarihleri arasında 37’inci Ahilik Haftası kutlamaları düzenleyecek. KESOB Başkanı Şeyhi Odakır başkanlığında kutlamalarla ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kayseri’de Ahilik Haftası nedeniyle kutlamalar gerçekleştirilecek. 23-29 Eylül tarihler arasında gerçekleşecek kutlamalar hakkında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Ticaret İl Müdür Vekili Gazi Dinçaslan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ahilik Haftası Kutlamaları hakkında bilgi veren KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, “103’üncü Gaziler Günü’müz kutlu olsun. İnşallah önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren yani 23-29 Eylül tarihlerinde Ahilik kutlamalarımız başlıyor. Pazartesi günü saat 09:15’te, çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması, 09:30’da Valilik ziyareti, 10:00’da Büyükşehir Belediye Başkanı ziyareti olacak. Ardından Ahi Evran Zaviyesi Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi önünde bir kutlamamız olacak. Burada mehteran konseri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması, protokol konuşması, şed kuşatma töreni gösterisi, Ahilik ödüllerinin takdimi, Ahilik pilavı ve helvasının ikramı olacak. Bu yılın Ahi’si Necmettin Fevzioğlu seçildi, ilin kalfası Mustafa Buğra Topçu, ardından ise çırak olarak ise Muhammet Emin Vural seçildi” diye konuştu.


Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ise Ahi Evran’ın ve Ahiliğin dini ve milli bir müessese olduğunu söyledi. Alan konuşmasında, “Osmanlı’nın kuruluşunda çok büyük katkısı vardır. Tabi günümüze geldiğinde şartlar ve roller değişti. Her şeyi o güne uydurarak yapma şansımız yok ama biz hala bu işi devam ettiriyoruz. 1996’da bakanlığa müracaat ettik 21 ilde kutlanıyordu biz 22’nci il olduk. Şu anda 81 ilde kutlanıyor. Ben öncelikle valimize, büyükşehir belediye başkanına, ilçe belediye başkanlarımıza, ticaret ve sanayi odasına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlarda Ahi seçiyorlar, onlarında kendi istekleri doğrultusunda inşallah kuşatacağız” dedi.