25.09.2025

Başkan Türkarslan, “Gıda mühendisleri, gıdaların güvenli ve lezzetli olmasını sağlarken sürdürülebilir geleceğe de katkı sunuyor”


  • 25.09.2025

KAYSERİ (1HA) - Gıda Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Ergül Türkarslan, 25 Eylül Gıda Mühendisleri Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gıda mühendisleri, üretilen gıdaların güvenli, besleyici değeri yüksek ve lezzetli olmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda gıda üretim süreçlerini iyileştirerek sürdürülebilir bir geleceğe de katkıda bulunuyorlar” dedi.

Her yıl 25 Eylül Gıda Mühendisleri günü olarak kutlanıyor. Gıda Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Ergül Türkarslan ise konuyla ilgili, “Güvenli gıdaya erişimin sağlanmasında kilit bir rol üstlenen ve halk sağlığının korunmasına katkı sunan gıda mühendisleri olarak her yıl 25 Eylül'ü, Gıda Mühendisleri Günü olarak kutlamaktayız. Gıda mühendisleri, üretilen gıdaların güvenli, besleyici değeri yüksek ve lezzetli olmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda gıda üretim süreçlerini iyileştirerek sürdürülebilir bir geleceğe de katkıda bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.