27.07.2024

CHPli’ Mustafa Çalıksoy, “Hiçbir yerde bir parkın ve yetişmiş ağacın yok edilmesine karşıyız”


  • 10.06.2024
KAYSERİ (1HA)- Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının ardından Talas’taki Dadaloğlu parkı ve alınan yeni bir karar hakkında konuşan CHP’li meclis üyesi Mustafa Çalıksoy, “Bugün görüyoruz ki bu teklif yerine kararlı şekilde parkları yok etmeye çalışıyorlar, biz buna dur diyeceğiz” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın başkanlığında 2024 Haziran Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası CHP Talas Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy, Talas’ta bulunan Dadaloğlu Parkı’nın satışı ve mecliste konuşulan başka bir alanın satışı hakkında açıklamada bulundu. Çalıksoy, “Bildiğiniz üzere Talas gündeminde Dadaloğlu Parkı satışı vardı. Bu park satışıyla ilgili geçtiğimiz günlerde de açıkladığımız gibi 2017 yılındaki revizyon planlamasında mevcut parkı 15 bin metrekare bir ticaret alanı oluşturuluyor. Biz orada bu teklifimizi yapmıştık. Biz bu ticaret alanını 13 bin metreye düşürelim parkımızı kuruyalım. Henüz bu tartışma meclisten düşmeden bugün yine tartışma yaratacak bir konuyla karşı karşıya kaldık. Farklı bir bölgede farklı bir parkımızı yine ticaret alanına katarak önümüzdeki günlerde muhtemel bir satış gerçekleşecek. Biz halkımıza hizmet odaklı sosyal belediyecilik odaklı bir anlayışımız olursa vatandaşımızın parklarını sosyal alanlarını koruyarak Talas halkına daha yaşanılabilir bir yer sunmalıyız. Bunun için parklarla oynamayı bırakın. 2017’deki revizyon planlamasında yapılan değişikliklerle birlikte görülüyor ki Talas’ta park yerleri satışları önümüzdeki yıllarda sürekli gündemde kalacak” dedi.

‘HALKIMIZ ADINA BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

CHP Talas Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy, bu türk yeşil alanlı park alanlarını yok etmek yerine yenilerini var etmeye yönelik çalışalım çağrısında bulundu. Çalıksoy konuşmasında, “Bu alanları yok etmeye çalışmayın, biz yok etmeye değil var etmeye yönelik çalışalım, halkımıza hizmet götürelim. Talas’ta kamuoyunun sesini dinleyelim, halkımızın sesini dinleyelim gerekirse Talas’ta bir anket yapalım. 2017’deki yapılan yanlış uygulamaları yine Talas Belediyesi meclise getirerek kendi teklifleriyle biz muhalefet olarak bu parkların korunması, Pazar yerlerinin korunması için yeniden eskiye döndermek için yapacakları her türlü teklifi kabul etmeye hazırız. Bugün görüyoruz ki bu teklif yerine kararlı şekilde parkları yok etmeye çalışıyorlar, biz buna dur diyeceğiz. Her kim olursa olsun halkımıza verdiğimiz sözle bu satışlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Halkımız adına bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Hiçbir yerde bir parkın ve yetişmiş ağacın yok edilmesine karşıyız. Talas’ta biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.