22.10.2024

Prof. Dr. Asma, "Makalelerimin bir çoğu Harvard Üniversitesi'nde yayınlandı”


  • 19.10.2024
KAYSERİ (1HA) – Birçok makale yazdığını ve bu makalelerin bir çoğunun Harvard Üniversitesi'nde yayınlandığını belirten Profesör Doktor Beyhan Asma, "Dünyaca ünlü Rus edebiyatlarından tutun diğer edebiyatlara kadar metin analizleri yaptım. Benim yazmış olduğum makalelerin bir çoğu Harvard Üniversitesi'nde yayınlandı" dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı stantların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.

Fuarda yer alan Profesör Doktor Beyhan Asma fuarın çok güzel olduğunu ve elinden geldiğince katılım gösterdiğini belirtti. Asma, “Kendimi cennette bahçede gibi hissediyorum. Dünyaca ünlü Rus edebiyatlarından tutun diğer edebiyatlara kadar metin analizleri yaptım. Benim yazmış olduğum makalelerin bir çoğu Harvard Üniversitesi'nde yayınlandı. Mezun olduktan sonra baba ocağı Kayseri'ye geldim. Yaklaşık 2002 senesinden itibaren Erciyes Üniversitesi Batı Dilleri Edebiyat'ı bölümünde çalışmaktayım. Dünya'nın bir çok Avrupa Amerika gibi önde gelen üniversitelerinde de ders verdim. Asma Sanat isimli kültür ve sanat üzerine beş yüze yakın program gerçekleştirdim. Kayseri fuarında ki alan gerçekten harika. Her kültür sanat aktiviteleri elimizden geldiğince katılmaktayım ve inanın harika fuarlar gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.