18.10.2024

Yazar Yiğit, "En büyük dostun kitaplar olduğunu düşünüyorum"


  • 18.10.2024
KAYSERİ (1HA-ÖZEL)- Kayseri 7’nci Kitap Fuarı’nda Kayseradar ve Radyoradar canlı yayın konuğu olan Yazar Gülbün Yiğit , “Kitap alışkanlıkları yok ve ben kitapları çok severdim hatta en çok gitmeyi sevdiğim yer kütüphaneydi. Ben gerçekten en büyük dostun kitaplar olduğunu düşünüyorum“ dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı bugün ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı standların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.

Yazar Gülbün Yiğit , çocuklarda kitap okuma alışkanlığının olmama nedenini çok uzun süreli internetin içersinde olduklarından dolayı alışkanlık kazanamadıkları olduğunu ifade etti. Yazar Yiğit, “Şu zamana kadar amatör olarak kitap yazıyordum. Bu sene bi yayıneviyle öykülerimi şiirlerimi paylaştım. Öykülerimi basmak istediler bu durum beni çok mutlu etti. Aslında benim kitabımın adı 12 ay ve içerisinde 12 tane öykü var. Amacım bi türkçe öğretmeni olarak dilimizin zenginliklerini ortaya çıkartmaktı. Bakanlığımızın hala devam eden bi projesi var ve bu kapsamda çalışmalar yapmaya çalıştım. Farklı kelimelerin anlamlarını verdim. Eğitici bi kitap yazdığımı düşünüyorum. Fuara çok güzel emekler verilmiş ve çok güzel ilgilenilmiş. Her şey planlı programlı yürütülüyor. ve şu an için bi aksaklık görmedim.Çocuklar şu an için çok fazla internetin içersindeler. Kitap alışkanlıkları yok ve ben kitapları çok severdim hatta en çok gitmeyi sevdiğim yer kütüphaneydi. Ben gerçekten en büyük dostun kitaplar olduğunu düşünüyorum. Ama çocuklarımız maalesef kısa oyunlar çok fazla etkiliyor. Kitap okumanın tadını almayan çocuk kitaba yaklaşmıyor. Ama son zamanlarda öğretmenlerimiz çok fazla emek vererek kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Hem veli hem öğrenciden güzelde geri dönüşler alıyoruz“ şeklinde konuştu.