18.10.2024

Vali Çiçek, “Muhtarlarımız, memleket ile ilgili konularda büyük sorumluluklar alıyor”


  • 18.10.2024
KAYSERİ (1HA) - 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında çelenk töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından memleket meselelerinde muhtarların önemli sorumluluklar üstlendiğini vurgulayan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Muhtarlarımız, memleket ile ilgili konularda büyük sorumluluklar alıyor. Kayseri Valisi olarak şehrimizin muhtarları açısından kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan 19 Ekim Muhtarlar Günü çelenk töreninin ardından Vali Gökmen Çiçek, Barbaros, Yenidoğan, Yenişehir, Argıncık, Hürriyet, Esenyurt, Alpaslan, Gökkent, Mevlana ve Tablakaya Mahalle muhtarlarını makamında ağırladı.

Vali Çiçek, muhtarların görevlerinin büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Muhtarlarımız mahallelerde ve kırsal bölgelerde bizim elimiz, ayağımız. Vatandaşlarımız, yetişemediğimiz anlarda ilk olarak muhtarlarımıza başvuruyor. Kayseri Valisi olarak şehrimizin muhtarları açısından çok şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Hangi konu olursa olsun, istendiği takdirde bir saat içinde tüm muhtarlarımızla bir araya gelebiliyoruz. Muhtarlarımız, memleket meselelerinde ciddi sorumluluklar üstleniyor. Mahallelerde, muhtarlarımız bize sıkıntılı ve kriz anlarını bildirmezse, müdahale etme şansımız azalıyor. Bu nedenle muhtarlarımızın verdiği doğru bilgiler sayesinde önemli adımlar atabiliyoruz. İdarecilik hayatımda da gördüğüm gibi, muhtarlarla iyi bir iletişim kurulduğunda o şehirde huzur, güven ve birlik sağlanıyor. Hepinizin Muhtarlar Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Barbaros Mahalle Muhtarı Levent Karakaya ise, muhtarların her zaman milletin hizmetinde olması gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. Karakaya, "19 Ekim 2015 tarihinde yayımlanan genelge ile bugünün Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimize, İçişleri Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Muhtarlık, toplumumuzun tarihsel ve geleneksel niteliklerinden doğan bir kurumdur. Aynı zamanda söz sahibi seçilmiş kişiler anlamına gelir. Siyasi partiler demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olduğu gibi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi, muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. 190 yıllık tarihe sahip olan muhtarlık müessesesi, ülkemizin en köklü kurumlarından biridir. Osmanlı'dan Cumhuriyet'e taşınan ve yerel yönetimlerde köprü görevi gören muhtarlık, genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Muhtarlar olarak daha fazla milletin içinde ve hizmetinde olmamız gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.