18.10.2024

Öğretim Üyesi Balçıkanlı, “Kayseri gibi büyük bir ilde fuarın çok fazla kişi tarafından takip edildiğini görmek çok önemli”


  • 18.10.2024
-VİDEOLU-
KAYSERİ (1HA) - Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Cem Balçıkanlı , “Fuara ilk kez katıldım, uzun yıllar yapılıyor olmasına rağmen Kayseri gibi büyük bir ilde kitap fuarının çok fazla kişi tarafından takip edildiğini görmek çok önemli. Bir bilim insanı olarak kitapların her zaman ne kadar önemli olduğunu söylemek gerek yok” dedi.

Kayseri’de 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Birbirinden farklı standların yer aldığı geleneksel Kayseri Kitap Fuarı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınıyla da kitap severlerle buluşacak.
Fuarı ziyaret eden Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Cem Balçıkanlı ise Kayseri'de fuarın kalabalık olması ve insanların takip ediyor olmasının önemini vurgulayarak, “Fuara ilk kez katıldım, uzun yıllar yapılıyor olmasına rağmen Kayseri gibi büyük bir ilde kitap fuarının çok fazla kişi tarafından takip edildiğini görmek çok önemli. Bir bilim insanı olarak kitapların her zaman ne kadar önemli olduğunu söylemek gerek yok. Dili öğrenmek için temel olarak pek çok önemli strateji yürütebiliriz ama birincisi ve en önemlisi bir amacınızın olması gerekiyor. Yani bugün hiç kimse yola çıkıp da ben dil öğrenmek istiyorum derse başarılı olamaz. Ben dil öğrenmek istiyorum çünkü dizi platformlarındaki dizileri alt yazısız izlemek istiyorum; birinci boyut bu. İkinci boyut bilinçli pratik. Ne demek bu? Bilinçli pratik kabaca şu demek; her gün dille ilgili haşır neşir olacağınız etkinlikler yapmanız gerekiyor. Üçüncü boyut hatalarınızla barışık olmalısınız. İnsanlar en çok hatalarından öğreniyorlar. Kitaplardan daha fazla hatalarından öğreniyor o halde yabancı dil öğrenme serüveninde, dil öğrenme serüveninde hatalar bu işin benzinidir yakıtıdır. Dördüncü boyutu da isterseniz gelin dil öğrenmeyi kişiselleştirmek şeklinde yorumlayalım. Bu ne demek? İlgi alanlarınız neyse o konularda çalışmalar yürütmek dil öğrenme sürecini daha eğlenceli ve keyifli hale getirecektir. O aşamaları geçen herkes dil öğrenme çukuruna düşmez aksine oradan çıkar ve istediği gibi kendini hedef dilde ifade edebilir” diye konuştu.